خارمریم یک داروی گیاهی است که به طور موثر سیروز را درمان می‌کند و همچنین باعث ارتقاء سلامت کلی کبد می‌شود.
 

مقدمه

وجود کمی چربی در کبد شما طبیعی است. ولی اگر بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن این اندام را چربی تشکیل دهد، ممکن است به سندرم کبد چرب مبتلا باشید. بیماری کبد چرب ۲ نوع اصلی دارد بیماری کبد الکلی (ALD) و بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD). هم‌چنین ممکن است در طول بارداری به کبد چرب مبتلا شوید. این بیماری درمان مشخصی ندارد اما با کمک درمان های خانگی و رعایت برخی رژیم های غذایی و ورزشی می توان به کنترل آن کمک کرد. در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا با انواع دمنوش برای کبد چرب آشنا شوید.
 

دمنوش برای کبد چرب

۱. دمنوش گل داوودی
در یک مطالعه دمنوش گل داوودی مورد آزمایش قرار گرفت و مشخص شد که اثر مثبتی روی سلول‌های کبد دارد. این دمنوش دارای موادی است که از این سلول‌ها محافظت می‌کند. علاوه بر این، خواص آنتی‌اکسیدانی هم در دمنوش گل داوودی پیدا می‌شود. کبد یک عضو مهم برای سم‌زدایی خون است، بنابراین حفاظت از سلامت آن ضرورت زیادی دارد. این ارگان برای خواص بازسازی باورنکردنی که دارد شناخته‌شده است. دمنوش گل داوودی می‌تواند توانایی این ارگان را حتی بهتر کند.
 
۲. دمنوش بادرنجبویه
بیماری کبدی چرب غیر الکلی ناشی از التهاب، قند خون بالا و چربی است. دمنوش بادرنجبویه با فعال کردن آنزیم‌هایی که اسیدهای چرب را تجزیه می‌کنند، به درمان بیماری کبد چرب کمک می‌کند. بادرنجبویه همچنین فعالیت گلبول‌های سفید و سیتوکین‌های التهابی را در کبد کاهش می‌دهد.
 
۳. دمنوش جعفری
نوشیدن این دمنوش در طول روز به شما کمک می‌کند که ارگانیسم خود را پاکسازی کنید. با نوشیدن دمنوش جعفری سموم را از خون و کبد و همین‌طور دستگاه گوارش‌تان خارج خواهید کرد. حتی در همان روز اول نوشیدن آن، احساس بهتری خواهید داشت، سالم‌تر خواهید شد و حس می‌کنید که تمام ارگانیسم‌تان به صورت کارآمدتر و موثرتری عمل می‌کند.
 
۴. دمنوش مریم گلی
دمنوش یا چای مریم گلی به عنوان یک عامل ادرارآور طبیعی و محرک کبد و کلیه‌ها قادر است فرایند دفع سموم از بدن‌ را از طریق ادرار تسریع ببخشد. این وضعیت می‌تواند فشار را از روی دستگاه لنفاوی، و هم‌چنین کلیه‌ها و کبد کاهش دهد. به علاوه، این دمنوش با افزایش تعریق می‌تواند به سم‌زدایی از بدن از طریق پوست نیز کمک کند.
 
۵. چای قاصدک
گیاه دارویی قاصدک از کبد شما حمایت می‌کند و به عملکرد کیسه صفرا کمک می‌کند. چای برگ قاصدک به افزایش دفع صفرا از کبد و در نتیجه زدودن سموم از آن و سوخت و ساز چربی کمک می‌کند. این دمنوش همچنین برای تحریک کیسه صفرای تنبل موثر است. بنابراین، استفاده از قاصدک برای درمان سنگ کیسه صفرا منطقی به نظر می‌رسد.
 
۶.دمنوش گل صد تومانی
مطالعات نشان می دهند دمنوش عصاره گل صد تومانی از بدن در برابر التهاب کبد محافظت می‌کند زیرا مانع از استرس اکسیداتیو ناشی از آنتی‌ژن‌های شناخته‌شده به عنوان لیپوپلی ساکارید می‌شود. علاوه بر این، گل صد تومانی می‌تواند برای درمان برخی از بیماری‌های کبدی مانند سیروز و هپاتیت استفاده شود.
 
۷. دمنوش شیرین بیان
شیرین‌بیان یک درمان مؤثر برای درمان مشکلات کبد چرب غیر الکلی است. این گیاه دارویی به طور گسترده‌ای در طب آیورودا برای درمان اختلالات کبدی استفاده می‌شود. برای تهیه این دمنوش  یک فنجان بردارید و پودر ریشه‌ی شیرین‌بیان را در آن بریزید. سپس آب جوش را روی پودر شیرین‌بیان بریزید. در فنجان را بگذارید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه دم بکشد.  حالا این مایع را با کمک الک یا صافی، صاف کنید و داخل یک فنجان دیگر بریزید.  چای شیرین‌بیان را یک یا دو بار در روز برای تسکین مشکل کبد چرب غیر الکلی مصرف کنید.  این چای را هر روز مصرف کنید تا زمانی که از شر مشکل کبد چرب به طور کامل رهایی پیدا کنید.
 
۸. چای سبز
چای سبز دارای آنتی‌اکسیدانی طبیعی است که سبب حذف سموم (مضر) از کبد و بدن می‌شود. این چای حاوی مقادیر زیادی کاتچین است که به حمایت از عملکرد کبد کمک می‌کنند. بنابراین این نوشیدنی به ارتقاء سلامت کبد کمک می‌کند. بنابراین چای سبز را دست کم ۲ تا ۳ بار در روز مصرف کنید تا سریعا از شر این مشکل خلاص شوید.
 
۹. چای خار مریم
خارمریم یک داروی گیاهی است که به طور موثر سیروز را درمان می‌کند و همچنین باعث ارتقاء سلامت کلی کبد می‌شود. این گیاه دارویی قدرت از دست‌ رفته‌ی کبد را بازمی‌گرداند. برای آماده‌سازی چای خارمریم یه این صورت عمل کنید که ابتدا دانه‌های گیاه خارمریم را آماده کنید و آنها را در هاون بریزید.  دانه‌ها را خوب بکوبید تا پودر شوند.  سپس دانه‌های خرد‌شده‌ی خارمریم را در فنجان بریزید.  حالا آب داغ را روی این دانه‌های خرد شده بریزید.  اجازه دهید به مدت حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بماند تا دم بکشد.  چای دارویی خارمریم را برای درمان سیروز بنوشید. مصرف چای خارمریم به صورت یک بار در روز قطعا به شما در جلوگیری از سیروز کبدی کمک خواهد کرد و همچنین سبب ارتقاء سلامت کبد خواهد شد.
 
۱۰. چای رازیانه
رازیانه یک گیاه فوق کارآمد است که برای بهبود پاکسازی مستقیما بر سیستم گوارشی تاثیر می‌گذارد. این گیاه در همان خانواده‌ی هویج‌ها قرار می‌گیرد و یک ادرار آور است که جریان ادرار را افزایش می‌دهد و پاکسازی خون را بهبود می‌بخشد. به همین دلیل، این دمنوش یک پاک کننده کبد بسیار قوی است که حاوی ویتامین‌های A، B، C، D و مواد معدنی شفابخش مختلفی است. از آنجا که این گیاه حاوی استروژن است که برای کمک به گوارش و سم زدایی مانع اسپاسم عضلانی می‌شود، در نتیجه پاکسازی گوارشی را تحریک می‌کند.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده- پریسا جعفری